2021. március 25.

Égetni tilos!


Idén eddig már több mint száztíz alkalommal riasztották vegetációs tűz miatt a tűzoltókat Fejér megyében. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a kora tavaszi időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, szeles idő esetén pedig a legkisebb tűz is gyorsan tovább terjedhet.



Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkáknak, emiatt emelkedik a szabadban keletkezett tüzek száma. A szabadtéri tüzek túlnyomó többsége emberi gondatlanságra, felelőtlenségre vezethető vissza, holott sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és a levegő tisztaságát. A növényi hulladék összegyűjtésének legjobb, újrahasznosítható és környezetkímélő módja a komposztálás, ezért az égetés helyett inkább komposztáljuk a növényi hulladékot.




Belterületi valamint külterületi zártkerti ingatlanok vonatkozásában az önkormányzatoknak a kihirdetett veszélyhelyzet végéig van lehetőségük rendeletben szabályozni és feltételekhez kötve megengedni az avar és kerti hulladékok égetését. Azokon a településeken azonban, ahol ez nem szabályozott, továbbra is tilos belterületen és a külterületi zártkertekben égetni. Az égetés lehetőségéről, rendeletben megengedett időszakáról az érintett település önkormányzatánál lehet tájékozódni, információt kérni. Ha az önkormányzat engedélyezi a száraz növényi hulladék égetését, az alapvető tűzvédelmi szabályokat akkor is be kell tartani. Székesfehérváron tilos az égetés.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása