2021. március 30.

Az óvintézkedések betartásával látogathatóak a nagyheti események a Szent Imre-templomban


A járványügyi helyzethez és az aktuális rendelkezésekhez igazítják a Székesfehérvári Egyházmegye programjait a Nagyhéten. Pénteken elmarad a város közös keresztútja, azonban az egyéb liturgikus események a Szent Imre-templomban látogathatóak a szabályok betartásával.

Április 1-jén, Nagycsütörtökön a Szent Imre-templomban 10 órakor kezdődik a hagyományos olajszentelési szentmise, melyen az egyházmegyéből idén az esperesek és a helyettes esperes atyák vesznek részt. Szintén Nagycsütörtökön 17 órától Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét az utolsó vacsora emlékére.Április 2-án, Nagypénteken a város közös keresztútja ezúttal elmarad, a nagypénteki szertartást 17 órától a megyés püspök tartja a Szent Imre-templomban.
Április 3-án, Nagyszombaton 17 órakor kezdődik a nagyszombati feltámadási szertartás és szentmise, melyet Spányi Antal celebrál.
Április 4-én, Húsvétvasárnap, Jézus feltámadásának ünnepén szintén a megyésfőpásztor tart szentmisét 10.30-tól.Az Egyházmegye nagyheti liturgikus eseményein a hívek is részt vehetnek a járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Nem vagyunk mások, mint folytatásai a régi időnek…”


Egy létező báró nem létező kalandjai


„Mindnyájunkat érhet baleset…”