2021. április 28.

Új autóbusz-menetrend: péntekig lehet véleményezni


A lakossági véleményeket is várják a megújuló autóbusz-menetrend tervezetéhez Székesfehérváron. Még bő egy napunk van javaslatot tenni: az önkormányzat április 30-ig, péntekig várja az észrevételeket a várhatóan július elején életbe lépő menetrenddel kapcsolatban.

Székesfehérvár autóbusz-hálózata a hetvenes évek közepén alakult ki, azóta nem történt alapvető módosítás, miközben a város élete és a városrészek szerkezete is megváltozott az elmúlt fél évszázadban.

A szakemberek utasszámlálást végeztek, valamint felmérték az utazási szokásokat, igényeket - ezek alapján tervezték meg az új hálózatot és a menetrendet, amely 31 vonalon, munkanapokon 1081 járatindulással számol. Kiemelt szempont volt, hogy közvetlenül vagy legfeljebb egy átszállással megközelíthetőek legyenek a legfontosabb közlekedési helyszínek.Székesfehérvár önkormányzata véleményezésre bocsátotta a változásokat bemutató tervezetet, melyet a https://www.szekesfehervar.hu/ujmenetrend oldalon lehet megnézni. Elérhető itt egy interaktív térkép és egy utazástervező is, amely segít a megszokott útvonalak új hálózatban való megtervezésében.A kérdéseket, javaslatokat 2021. április 30-ig, péntekig küldhetjük meg elektronikusan az utazástervezőn keresztül, a buszmenetrend@szekesfehervar.hu címen, valamint levélben a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Közlekedési Iroda címére: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 2.

Az új hálózat és a menetrend bevezetését a kevésbé forgalmas nyári időszakban, július elején tervezi a város. Az átállás megkönnyítésére kéthetes „tesztidőszakot” tartanak, ez idő alatt mindenki díjmentesen használhatja majd a helyi közösségi közlekedést.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ékes Fehérvár – a Szőlő utcai kereszt


Magas a pázsitfűfélék pollenjének koncentrációja


Az ember, akiről tollat neveztek el