2021. május 11.

Közel hárommillió forintból fejleszthet a Kríziskezelő Központ


Eszközbeszerzésre, épületfelújításra és működési költségekre nyert közel hárommillió forintot a székesfehérvári Kríziskezelő Központ a Hajléktalanokért Közalapítvány pályázatán. Jelenleg a szerződéskötés folyamata zajlik, ezt követően utalja az alapítvány az összeget a Központnak, majd kezdődhetnek a beszerzések.

A Hajléktalanokért Közalapítvány 2020 végén jelentette meg a pályázati kiírását a COVID-dal kapcsolatos feladatok, működések ellátására. Számos célt jelöltek meg, így a Kríziskezelő Központ is benyújtotta a jelentkezését, hogy pénzt szerezzenek egyes feladataikra, céljaikra.
Az elnyert, mintegy hárommillió forintos keretösszeg három tételre oszlik: 838.000 forintot költhetnek emeletes ágyak, azokhoz tartozó lemosható, műbörös szivacsok, egy mikrohullámú sütő és egy hűtőszekrény beszerzésére. Ugyancsak kap pénzt a Központ lakókonténerek és egy szaniterkonténer bérleti díjára, tisztítására, fertőtlenítésére, bontására és elszállítására.



A konténereket tavaly decemberben, a város finanszírozásával kapta meg a Kríziskezelő, hogy biztosítani tudja az intézménybe az utcáról újonnan bekerülő emberek elkülönítését a járványban. Most ezen költségek visszaigénylésére kap az intézmény 1.014.000 forintot. További 1.095.000 elnyert támogatást költhetnek a Sörház téri éjjeli menedékhely és átmeneti szálló felújítására. A régi épület közösségi helyisége már többször beázott, így szeretnék megjavíttatni az elnyert összegből.
Az utóbbi időben a Kríziskezelő Központ egyik legfontosabb feladata volt, hogy a járványhelyzetben is folyamatos legyen a szakmai munka. A koronavírus elleni védőoltás beadatására is ösztönözték ellátottjaikat: a hajléktalanok közül száznegyvennégyen kapták meg a vakcinát, míg a munkatársak közel kilencven százaléka beadatta a védőoltást.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása