2020. május 5.

Éledő Belváros


Székesfehérváron is kezd visszatérni az élet a megszokott kerékvágásba a teraszok és a kerthelyiségek újranyitásával. Kedd reggelig tizenkilenc, többségében belvárosi vendéglátóegység kért újranyitási engedélyt a Polgármesteri Hivatal szakirodájától.

A rendkívüli járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos egyik legfontosabb enyhítés, hogy május 4-től megnyithatnak a teraszok és kerthelyiségek. Székesfehérváron a Polgármesteri Hivatal Közlekedési és Közműellátási Irodájához kedd reggelig tizenkilenc, többségében belvárosi vendéglátóegységtől érkezett újranyitási kérelem. Emellett hét, korábban kiadott, egész évre szóló engedélyt módosítottak a jogszabályváltozások alapján.

 


 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester múlt csütörtökön arról tájékoztatott, hogy az engedélyek csak egy hónapra, májusra vonatkoznak. Meghosszabbítani abban az esetben lesz lehetőség, ha a jogszabályokban és az engedélyekben foglaltakat az engedélyes vállalkozó maradéktalanul betartja. Teraszt májusban, vasárnaptól csütörtökig este nyolc óráig, pénteken és szombaton este kilenc óráig, a biztonságos távolságtartási szabályok betartásával, élőzene-szolgáltatás nélkül lehet nyitva tartani. A májusra vonatkozó teraszdíjat elengedi az Önkormányzat, ezzel is segítve a vállalkozások működését és a munkahelyek megőrzését.

 


 

A kérelmek benyújtása csakis elektronikusan, cégkapun keresztül történhet. Nagyon fontos, hogy az igénylések teljes körűek legyenek, azaz a vállalkozó befizesse a háromezer forintos illetéket, és ennek igazolását is csatolja.  A kérelmekhez a méretarányos és méretezett helyszínrajzok mellett szükséges csatolni a településképi bejelentés tudomásulvételét, melyet a hivatal Főépítészi Irodája ad ki, ezt szintén cégkapun keresztül lehet megkérni. Az ügyek elbírálása mindkét szakirodán gyorsított eljárásban, néhány munkanapon belül megtörténik, a hiányos kérelmek esetén azonban hiánypótlási felhívást küld a hivatal.

 


 

A kérelmek benyújtására csakis cégként, elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül van lehetőség – egyéb esetben a kérelmet elutasítják.

A részletes információk megtalálhatók a https://ekozig.szekesfehervar. hu/ portálon. További információ kérhető a kozlekedes@pmhiv. szekesfehervar.hu e-mail címen is.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása