2020. június 24.

Június végén folytatódik a vasútállomáson a gyalogos felüljáró építése


A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során egy több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró épül, és a déli oldalon egy lejárólépcsőt is kialakítanak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményben adott tájékoztatást arról, hogy megkezdődnek a székesfehérvári vasútállomás területén a gyalogos felüljáró második ütemének kivitelezési munkálatai.

 


 

A NIF beszámolója szerint folytatódik az első ütemben felépült szakasz oldalburkolatának és lefedésének kivitelezése, és ehhez csatlakozóan megépül a gyalogos felüljáró második üteme. A munkálatok eredményeként elkészül az egységes építészeti megjelenésű gyalogos felüljáró, aminek a déli oldalán gyalogos út is épül a lépcsőlejárótól a MÁV határig.

 

A gyalogos felüljáró építési munkáival párhuzamosan a vasúti pályát is építeni fogják, de ez nem okoz majd változást a MÁV menetrendjében. Ezek a munkálatok június 20-án kezdődnek, és várhatóan 2021. április közepéig tartanak. A kivitelezés nem érinti a közúti forgalmat: az építkezés alatt a vasútállomás megközelítése folyamatosan biztosított lesz.

 


 

A második ütemben elkészülő felüljáró két részből áll: egy 73,12 m hosszú, több támaszú folytatólagos vasbeton szerkezetből és egy 76,76 m hosszú acélszerkezetből, amely hídtolásos technológiával kerül a végleges helyére. A déli oldali lejárólépcső és a gyalogos felüljáró, egy - a későbbiekben megvalósuló - P+R parkoló a várossal és a vasútállomással való kapcsolatát fogja biztosítani.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása