2020. július 15.

Lélegeztetőgépeket kapott a Szent György Kórház


Két darab Hamilton C6 típusú lélegeztetőgéppel gazdagodott a Szent György Kórház. A legkorszerűbb, 20 millió forint összértékű orvosi műszereket a PatikaPlus cégcsoport adományozta az intézménynek.

Az új lélegeztetőgépek a kategóriájukban csúcsmodellnek számítanak, és hiánypótlóak a kórház számára. A készülékek közül az egyik már megérkezett, a másodikat pedig augusztus közepére várják. A történet a koronavírus-járvánnyal indult: március közepén kereste meg a Szent György Kórházat a PatikaPlus az adományzás ötletével. A világméretű járvány miatt a gépek beszerzése nem volt egyszerű, több hónapot vett igénybe – egy olyan időszakban, amikor mind a kórházak, mind pedig a gyógyszertárak korábban ismeretlen nagyságrendű kihívásokkal küzdöttek.



„Azt tudtuk, hogy a lakosság gyógyszerellátását biztosítani kell és ebben stratégiai szerep hárul a közforgalmú gyógyszertárakra, a patikai egészségügyi dolgozókra. Minden patikai dolgozónak le kellett magában küzdenie a láthatatlan ellenséggel, a koronavírussal szembeni érthető félelmét és a védőfelszerelés használatával együtt is vállalnia kellett azt a racionális kockázatot, amit a hozzánk betérő vásárlókkal való fizikai kontaktus jelentett. A védekezés jól sikerült és talán a magyarországi járvány sem öltött szerencsére olyan méretet, ahogy azt a legrosszabb forgatókönyv szerint várni lehetett volna. Patika bezárásra nem került sor, sőt jelentősebb megbetegedés sem történt a dolgozók körében. Az óvatosság azonban a vásárlóink és a magunk érdekében továbbra is indokolt. A maszkviselés valószínűleg még sokáig a mindennapjaink része lesz a gyógyszertárban” - mondta el a veszélyhelyzet időszakáról Osztotics Ferenc, a PatikaPlus cégcsoport ügyvezetője.



A fehérvári kötődésű PatikaPlus cégcsoport éppen azért döntött az adományozás mellett, mert tapasztalataik szerint a koronavírus-járvány olyan szituációt teremtett, amire senki sem volt felkészülve. Volt olyan időszak, amikor az egészségügyben szinte kizárólag az intenzív ellátás és a lakossági gyógyszerellátás működött – ekkor gondoltak a cég vezetői arra, hogy segítenék az intenzív ellátást két darab csúcstechnológiájú lélegeztetőgéppel.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása