2020. szeptember 16.

Hat új autóbusz járatpár Fehérvár és Budapest között


Szeptember 28-tól hat új járatpárral bővül az autóbuszjáratok menetrendje Székesfehérvár és Budapest között - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Mindegyik járat megáll a Királysori és a Zombori úti megállókban.

„Több körben történt egyeztetéseink eredményeként szeptember 28-tól a meglévők mellett további 6 új járatpárral bővül az autóbuszjáratok menetrendje Székesfehérvár és Budapest között” – írta Facebook-oldalán a város országgyűlési képviselője. A történtek előzménye, hogy idén augusztusban a Volánbusz a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többségét megszüntette augusztus 20-tól, ezért Budapest és Székesfehérvár közötti utazáshoz a vasút igénybevételét javasolták, amelyhez a korábbiaknál több autóbusz csatlakozást biztosítottak Székesfehérvár vasútállomáson. Az érintett járatokon rendszeresen utazó fehérváriak kérésére egyeztetések kezdődtek az ügyben – ezek eredménye a mostani, járatsűrítésről szóló döntés.



Az eddigi három autóbusz mellett Székesfehérvár autóbusz pályaudvarról hat új – vagyis összesen 9 - autóbuszjárat indul: 6.15, 7.15, 7.55, 9.30, 13.30, 16.25 órakor. Mindegyik járat megáll a Királysori és a Zombori úti megállókban.
A 7.55-ös munkaszüneti napok kivételével, a 9.30-as munkanapokon, a többi járat naponta indul.
Budapest Népligetből az eddigi három járat mellett további hat új járat indul: 8.00, 13.15, 14.15, 16.15, 17.15, 18.15 órakor. Hazafelé mindegyik járat megáll a Királysori és Zombori úti megállókban. A 8.00-ás munkanapokon, a 14.15-ös munkaszüneti napok kivételével, a többi járat naponta indul.



A döntés kapcsán köszönetét fejezte ki közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester is. Mint írta: „Sikerült kompromisszumot elérni a távolsági buszmenetrend ügyében! Köszönöm országgyűlési képviselőnknek a közbenjárást, a szakminisztériumoknak, hogy meghallották az emberek véleményét és elfogadták az érveinket! Az autóbusz menetrend módosításán túl bővülni fog a vasúti járatok száma is Székesfehérvár és Budapest között, valamint várhatóan kedvező változások lesznek a pótdíj rendszerében is, azaz olcsóbbá válhat a vasúti közlekedés.”


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása