2020. október 6.

Miből élünk? – Fehérváron is adatot gyűjt a KSH


„Miből élünk?” címmel adatgyűjtést végez a KSH december 31-ig. Az év végéig zajló interjúkon a háztartások pénzügyi helyzetéről, jövedelmi viszonyairól kérdeznek az összeírók - Székesfehérváron is.

A háztartások életkörülményeinek feltárására irányul a nemzetközi „Miből élünk?” című adatfelvétel: a kérdések a háztartások pénzügyi helyzetére, jövedelmi viszonyaira, fogyasztási és megtakarítási szokásaira, illetve adósságára irányulnak. A Központi Statisztikai Hivatal az ország 345 településén – köztük Székesfehérváron is – összesen 15 ezer, véletlenszerűen kiválasztott magyar háztartásban végez adatgyűjtést szeptember 15-e és december 31-e között.A terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket. Válaszolni személyesen, vagy interneten lehet – ez utóbbi esetben november 30-ig van mód a kérdőív kitöltésére. Az interjús kikérdezésben résztvevők 2.000 forint értékű vásárlási utalványt kapnak, az interneten válaszolók nyereményjátékon vehetnek részt, ahol 10 db, egyenként 50.000 forintos vásárlási utalványt sorsolnak ki.A kapott adatokat a KSH bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátják az Európai Központi Bank rendelkezésére.

További felvilágosítást adnak hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30, pénteken 8 és 14 óra között a 80/200-766-es (3-as mellék) ingyenes zöld számon, vagy lakinfo@ksh.hu e-mail címen. Az adatfelvételről további információ a mibolelunk.ksh.hu oldalon olvasható.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A Csalagút”


Szakképzési műhelyek – a „Deák”


„Felém hajol az, amit eltemettem…”