2020. október 13.

Negyvenezer dolláros alapítványi támogatás az Alba Innovárnak


Negyvenezer dollárral segíti az Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központ működését a Howmet Aerospace Alapítvány. A támogatást új szakkörökre, pályaorientációs tanácsadásra és a tanárok digitális képzésére használják fel.

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány által 2017-ben létrehozott Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központban a fiatalok testközelből, humanoid robotokkal, informatikai- és okoseszközök alkalmazásával ismerhetik meg a digitalizáció világát. A diákokat bevezetik a robotika világába és fejlesztik a digitális készségeiket, melyek elengedhetetlenek lesznek ahhoz, hogy később boldoguljanak az életben és a munkaerőpiacon.

Az Alcoa, majd Arconic Alapítvány jogutódjaként működő Howmet Aerospace Alapítvány negyvenezer USA dollárt - több mint 12 millió forintot - biztosít az Alba Innovár működéséhez. A támogatást jelképesen hétfőn délután adták át.Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány elnöke elmondta, alapjában 4-5 szakkört tudnak menedzselni, a mostani támogatás azonban lehetőséget ad új foglalkozás-sorozatok indítására. Lesz kreatív szakkör, amely szintén a Howmet által tavaly adományozott lézervágóra épül, emellett indul az informatikai érettségire felkészítő szakkör, valamint MI, azaz mesterséges intelligencia szakkör. A most kapott támogatásnak köszönhetően lesz pályaválasztási tanácsadás is, továbbá fordítanak forrást új tanárok szerződtetésére és a pedagógusok képzésére.A támogatást szimbolikusan Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezetője nyújtotta át, aki elmondta, ez a harmadik alkalom, hogy a jótékonysági szervezetük segíti az Alba Innovárt. A Howmet Aerospace Alapítvány globális célja, hogy a gyerekek a digitális készségek birtokában kerüljenek ki az iskolapadból. Az Alba Innováron kívül támogatják a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat is, amely az elmúlt 20 esztendőben évente kapott jelentős segítséget. Az elmúlt két évtizedben alapítványuk és jogelődjei mintegy 2,5 milliárd forintot biztosítottak a városnak.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ne etessük a vízimadarakat!


„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát…”


„A miskolciak híres életmentő kutyája…”