2020. október 29.

Támogatás az Alba Regia Műszaki Karnak


Mintegy kilencmillió forintos adománnyal segíti a Howmet Aerospace Alapítvány az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának munkáját. A támogatás célja, hogy a legkorszerűbb technológiát vásárolja meg az egyetem a hallgatók oktatásához.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara 2020-ban a „Gépi tanulás a robotikában és az ipari elektronikus alkalmazásban” címmel sikeresen pályázott a Howmet Aerospace Alapítványnál, és harmincezer dollár értékű támogatást nyert el. Ez már az ötödik alapítványi támogatás, amit az egyetem elnyert.



A fiatal mérnököktől elvárás, hogy kezdeményezők és innovatívak legyenek a munkahelyükön, ismerjék a legújabb technológiákat, hardvereket, szoftvereket: ehhez a lehető legmagasabb szintű oktatás naprakésszé tétele szükséges, az új ismereteket folyamatosan beépítve a tantervekbe, hogy az első tapasztalataikat a hallgatók egy biztonságos környezetben szerezhessék meg. A projekt az ipari elektronika, a gépi tanulás, a virtuális és kibővített valóság ipari alkalmazásai tématerületekkel foglalkozik, mely területeken szerzett ismereteket beépítik a gyakorlati és elméleti oktatásba. Ezen célok elérése érdekében az egyetem fejleszti laboratóriumait és oktatási anyagát oly módon, hogy be tudják mutatni a tömegtermelés csúcstechnológiáit. A cél: felkészíteni a gyors technológiai változásra a fiatalokat, és kialakítani bennük azt a készséget, hogy egyetemi éveik után is lépést tartsanak majd a változásokkal. A támogatás segítségével modern eszközöket vásárolhat az egyetem, ami elősegíti, hogy olyan technológiákat ismerjenek meg készségszinten a hallgatók, amiket a duális partnerek használnak, így a frissen végzett mérnökök gyorsabban integrálódnak majd a vállalati környezetbe.



A „Gépi tanulás a robotikában és az ipari elektronikus alkalmazásban” című projekt során a következő főbb tevékenységek valósulnak meg az intézményben:
- az új laboratóriumi hardverek beszerzése,
- az új hardverek ipari alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata,
- a tantervek meghatározása, amely megfelel a jelenlegi ipari igényeknek,
- az új laboratóriumi rendszerek telepítése,
- készségfejlesztések megfogalmazása,
- tizennégy hetes pilot oktatási sorozat, amely visszajelzést ad, milyen végső módosítások szükségesek a tananyagban.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása