2021. február 22.

Megújul az Alba Plaza


Megkezdődik az Alba Plaza korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően a bevásárlóközpont kívül és belül is jelentősen megújul. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb kereskedelmi szint épül - ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete.



Az Alba Plaza jelenleg mintegy húszezer négyzetméteren, közel hatvan üzlettel, különféle éttermekkel, kávézókkal és egy multiplex mozival fogadja a látogatókat. Hamarosan megkezdődik a bevásárlóközpont korszerűsítése, melynek nyomán teljesen megújul a létesítmény: egy modernebb, szélesebb kínálattal rendelkező, több parkolóhelyet és több szórakozási lehetőségek kínáló pláza jön létre. A tervek szerint az alapterület a mostani duplájára nő, megnyitva ezzel a helyet számos, ma még hiányzó márka és szolgáltatás számára.




A felújítások a tetőparkolót is érintik, amelynek a helyén egy teljesen új kereskedelmi szint kialakítására kerül sor. A korszerűsítés részét képezi egy új bejárat és egy földszinti, nagy területű rendezvénytér kivitelezése is, amely lehetővé teszi a város és a régió számára kulturális és társadalmi programok szervezését is. A projekt keretében a Palotai út túloldalán található, jelenleg parkolóként használt terület is beépítésre kerül majd: ideköltözik az újjáépülő, korszerűbb piac.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása