2021. április 14.

Papíralapon is kérhető az adóbevallás


Azoknak, akik szeretnék papíralapon megkapni az adóbevallásunkat, lehetőségük van ezt sms-ben is jelezni az adóhivatal felé. Az üzenetet április 15-ig kell elküldeni.

A személyi jövedelemadó bevallási tervezeteket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindenkinek automatikusan elkészíti. Akinek azonban nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, annak idén is kérnie kell a tervezete postázását, ha szeretné papíralapon megkapni. Ehhez nem kell mást tenni, mint az adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz április 15-éig.



A NAV idén is külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása 2021. április 15-én éjfélig kérhető. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen 2021. április 30-áig küldi el postán az igénylőknek.
Akinek nincs KAÜ azonosítója, az április 15-éig többféle módon is, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását többek között:

- SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon. Az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint:

SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn

- A NAV honlapján elérhető webűrlapon.

- Levélben, a NAV honlapjáról letölthető, BEVTERVK elnevezésű formanyomtatványon.

- Telefonon, a 1819-es hívószámon.

- Személyesen az ügyfélszolgálatokon.



Aki esetleg lecsúszik a 2021. április 15-ei határidőről, 2021. május 20-áig személyesen, előzetes időpontfoglalással a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Emellett az adózó bármikor nyithat ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetét a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető „eSZJA Portálon” azonnal megtekintheti.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása