2021. június 8.

Fejleszti fehérvári üzemét a Hanon


Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg.

A koreai tulajdonú Hanon Systems a világ második legnagyobb autóipari klímatechnikai beszállító vállalata, mely világszerte ötvenegy gyártó üzemmel és három regionális innovációs központtal rendelkezik. 1986-os alapítása óta több mint harminc éven át folyamatosan alkalmazkodott az új ipari tendenciákhoz és az ügyfeleik igényeihez, így egyfajta technikai újítóként teremthette meg azt a pozíciót, amit ma képvisel a világon. A vállalat az elmúlt években folyamatosan szem előtt tartotta nem csak ügyfelei és részvényesei, hanem alkalmazottai és az általa támogatott közösségek érdekeit és igényeit is, melyek elengedhetetlen részét képezik a vállalat történelmének és elért eredményeinek.



A mostani, tizennyolcmilliárd forintos beruházásukkal a fenntartható és környezetbarát berendezések mellett a megfelelő gyártási technológiák biztosításával adnak innovatív válaszokat a kihívásokra. A dél-koreai cég negyven új munkahelyet is teremt a beruházással, magyarországi alkalmazottainak száma így meghaladja a kétezret. A Hanon Systems Hungary Kft. székesfehérvári üzemében csaknem ezerhatszáz munkavállalót foglalkoztat, és az általuk előállított termékeket használja többek között a Ford, az Audi, a Volvo és a Renault is.



Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője szerint a fejlesztéssel Székesfehérvárra egy új technológia érkezik, amely a fenntartható fejlődés mellett a környezetvédelmet is szolgálja, és erősíti a város gazdasági erejét. A beruházást Magyarország is támogatja, 4,6 milliárd forintos állami hozzájárulással - az összegből a cég az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártási kapacitását bővíti.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása