2021. június 10.

Június 15-től indul a nyári diákmunka program


Június 15-én indul a nyári diákmunka, melynek keretében a nappali képzésben tanuló 16-25 éves diákok munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány hárommilliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

A program idén június közepétől augusztus végéig tart. A diákok június 15-től regisztrálhatnak az illetékes járási vagy fővárosi kerületi hivatalnál, és legkorábban július elsején állhatnak munkába. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított hárommilliárd forintos keretösszeg mintegy huszonötezer fiatal változó időtartamú foglalkoztatásához járulhat hozzá.



A kilencedik évébe lépő Nyári diákmunka program 2013 óta több mint húszmilliárd forinttal ösztönözte kétszáztízezer középiskolás és egyetemista munkavégzését a nyári szünet alatt. Az idei támogatás egyik részéből, az önkormányzati diákmunkában a területi, települési önkormányzatok és önkormányzati alaptevékenységet végző intézményeik, továbbá egyházi jogi személyek kaphatnak támogatást: a diákok naponta legfeljebb hatórás munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén a munkáltató a teljes munkabért megkapja bértámogatásként akár két hónapos időtartamra.



A program másik eleme a mezőgazdaságban és a turizmus-vendéglátásban támogatja a diákok idényjellegű munkavégzését - utóbbi területen így a koronavírus okozta nehézségek leküzdésében is segítheti a hazai vállalkozásokat. A cégek esetében a legfeljebb napi nyolc órás foglalkoztatás támogatható. Bértámogatásként a munkabér összegének hetvenöt százalékát térítik meg, legfeljebb két hónapra.
Havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkaköröknél fejenként 164.250 forint, szakképzettséget nem igénylőknél pedig 125.550 forint összeg vehető figyelembe. Rövidebb munkaidejű foglalkoztatás esetén arányosan csökken a támogatás.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása