2020. július 24.

Épületgépészeti kuriózum a Vörösmarty Szakképzőben


A Vörösmarty Szakképzőbe érkezett a Pipelife Boszporusz Projekt egy darabja. A 2 méter átmérőjű, nagysűrűségű műanyag csőszelet igazi épületgépészeti kuriózum, ami a szakma következő generációját ösztönözheti a jövőben.

Egy igazi épületgépészeti kuriózum érkezett a székesfehérvári Vörösmarty szakképző iskolába: az Épületgépészeti Múzeum a Pipelife Boszporusz Projektnek egy náluk őrzött darabját ajándékozta az intézménynek.



A Pipelife a világon egyedülálló, 2 m átmérőjű csöveket készít, amiket a világ minden részére, vízi szállítással juttatnak el, majd az épületgépészet számos területén használnak fel. A projekt összesen 4,3 km hosszú, szálanként 400 méteres csőköteget vitt el az Északi-tengerről a Földközi-tengeren keresztül a Fekete-tengeri Odesszáig.



Chappon Mária, a múzeum igazgatósági tagja azt mondta, kiváló helyre került ez a különleges darab, hiszen a szakmai oktatásban kifejezetten fontosak az eredeti szemléltetőeszközök. A múzeumból már több érdekes tárgy érkezett az iskolába, többek között egy templomból származó kályha, egy gyönyörű porcelán kád vagy az Operaház egykori szellőzőberendezése – ezek mind jó lehetőséget kínálnak a szakemberpalántáknak a technika fejlődésének tanulmányozásához.

Érdeklődőket előzetes bejelentkezés után, szakmai körbevezetéssel tudnak fogadni iskolaidőben.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása