2020. augusztus 13.

Online gondoskodás


Segíti a védőnők munkáját, ugyanakkor számos információt nyújt a várandós kismamáknak a Femilia digitális védőnő-napló. A hamarosan induló digitális szolgáltatással kapcsolatos tapasztalataikat egy székesfehérvári fórumon mondták el védőnők.



A „Digitális kommunikáció védőnők és gondozottak között” című szakmai konferencia a várandósok és védőnők együttműködését segítő applikáció fejlesztéséről szólt: az eseményen a femilia.hu programról kaptak tájékoztatást a résztvevők. Mint elhangzott: az új digitális lehetőség nagyban segíti majd a védőnők munkáját, akik a terhesgondozás mellett a családok életét követik, és segítik a mindennapjaikat.




A magyar védőnői hálózat szakmai közreműködésével indul el a weboldal és a hozzá tartozó okostelefonos alkalmazás, amely sok mindenben segítheti a védőnőket, akiknek a szakmai feladatok ellátása mellett egyre erősödik „egyszemélyes információs központ” szerepe. A fejlesztés kezdetekor több ezer kérdőívet küldtek ki a védőnők részére, melyeknek körülbelül háromnegyede visszaérkezett – a válaszadók döntő többsége támogatta a védőnői szolgáltatás új szintjét jelentő fejlesztést.
A femilia.hu program egyik legfontosabb szolgáltatása, hogy összeköti a várandós kismamákat és a kisgyermekes anyukákat a körzetükhöz tartozó védőnővel. Például segít abban, hogy a személyes találkozásokon túl a kismamák a várandóssággal és a gyermekeikkel kapcsolatos kérdéseiket azonnal fel tudják tenni a védőnőnek, és azokra – az online kapcsolatnak köszönhetően – viszonylag gyorsan szakmailag megalapozott választ kapjanak.



Az alkalmazásban alapos tájékoztatást kaphatnak a kismamák állapotukról, ezeket a tartalmakat a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége lektorálja. A rendszerértesítésekben az alkalmazás hetente automatikus tájékoztatást küld a magzat aktuális fejlettségéről, állapotáról, a felmerülő teendőkről. Az alkalmazásba az édesanya minden keletkezett dokumentumot, leletet feltölthet, amit a védőnő is láthat - ezzel is megkönnyítve a kommunikációt.
A védőnők a következő hetekben országszerte több helyszínen, szakmai konzultációkon ismerhetik meg a kezdeményezést, véleményükkel, kérdéseikkel segíthetik az applikáció további fejlesztését.

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása