2020. szeptember 15.

Megújult a játszóudvar és a villamos hálózat a Hosszúsétatéri Óvodában


Harmincmillió forint önkormányzati forrásból újulnak meg a Hosszúsétatéri Óvoda udvari játszóeszközei és villamos hálózata. A munkálatok nagy részével elkészültek, már csak a homokozók tetőszerkezetének cseréjét kell elvégezni.

Nagyszabású felújítás zajlott az elmúlt hónapokban a Hosszúsétatéri Óvodában. A régi, nem biztonságos udvari játszóeszközöket elbontották vagy javították, ezen kívül pedig újakat is telepítettek.



Kaptak a gyerekek egyebek mellett mászóvárat, babaházat, rugós játékokat, egyensúlyozó játékot, trambulint és rajztáblákat. Felújították a homokozót és hat darab új pihenőpadot is elhelyeztek az udvaron a Városgondnokság szakemberei.



Szükségessé vált az óvoda villamos hálózatának teljes korszerűsítése is: kicserélték a kábeleket, a dugaljakat, a kapcsolókat, a régi lámpatesteket pedig mindenhol felváltotta az energiatakarékos LED világítás. A konyha teljes területén szintén megtörtént a villamos felújítás, és kialakították a helyet egy nagyteljesítményű sütő számára is, amit az óvodai programokhoz, közös sütésekhez is tudnak majd használni az óvónénik és a gyerekek. Az eddig elkészült munkálatok 23 millió forintba kerültek, már csak a homokozók feletti tetőszerkezetek cseréje van hátra - ezzel együtt 30 millió forint kizárólag önkormányzati forrást költenek az intézményre.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása