2020. október 12.

Világsakkfesztivál az István Király Iskolában


Az idén hatodik alkalommal csatlakozott az István Király Általános Iskola ahhoz a világsakkfesztiválhoz, amely Polgár Judit, a Sakkpalota pedagógiai program kifejlesztőjének kezdeményezésére jött létre. A fesztiválon szimultán sakkversenyt vívtak a gyerekek, de lehetőség volt kreatív, kézműves alkotásra is.

A világsakkfesztivál megnyitóján Krahlingné Kovács Tünde igazgató jó és hasznos időtöltést kívánt a programokhoz és eredményes játékot a sakkhoz. A fesztivál alapítójáról szólva kiemelte, hogy Polgár Judit a sakktörténet legjobb női sakkozója, 2012-ben a Föld tíz legokosabb embere közé választották, egyetlen magyarként. Sakkpalota pedagógiai programja is rangos elismerést kapott, a legjobb európai tananyagnak járó BELMA díjat vehette át Frankfurtban.„Fontos számunkra, hogy a gyerekek gondolkodásában, kreativitásában, fejlesztésében megjelenjen a Sakkpalota. Ehhez a fesztiválhoz is olyan programot állítottak össze a kollégáim, ami a gyerekeknek érdekes, és eredményesen használhatják fel az eddig megszerzett tudásukat” - mondta el a fesztiválról az igazgató, kiemelve, hogy a gyerekek logikájába, gondolkodásuk fejlesztésében, kreativitásában fontos szerepet játszik a sakk, mint pedagógiai módszer.
A fesztiválon egymást váltották a programok: minden teremben más kreatív tevékenység folyt, a szimultán sakktól a mézes előadáson keresztül a tűzoltó bemutatóig. A sakkhoz kapcsolódóan az iskola rajzpályázatot is hirdetett, amelyre összesen 133 pályamű érkezett. Fenyőházi Panna nyolcadikos diák egy óriási tablót készített: vázolt, kontúrozott és rajzolt, diáktársai pedig festettek.Az István Király Általános Iskola Fejér megyében elsőként lett a Polgár Judit Sakk Alapítvány regionális referencia oktatási intézménye.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A Csalagút”


Szakképzési műhelyek – a „Deák”


„Felém hajol az, amit eltemettem…”