2020. október 21.

Robotexpó a Sóstón


A jövő oktatásába, a digitális technológia nyújtotta lehetőségekbe enged széleskörű betekintést a Robotexpó, melyet az Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központ szervez október 29-én, a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontban. A konferencia nyilvános, a jelentkezéseket egészen a konferencia napjáig, de akár a helyszínen is fogadják.

Az Alba Innovár Digitális Élmény- és Oktatási Központ 2017-es megnyitása óta folyamatosan azon dolgozik, hogy bemutassa és megtanítsa a digitális technológiában rejlő lehetőségeket a diákoknak és a székesfehérvári munkavállalóknak. Az október 29-én, csütörtökön délelőtt fél tíz és délután négy óra között a MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő robotikai konferencia megszervezésével az Alba Innovár a járvány idején is a jövő megalapozásán dolgozik, és bemutatja a robotika, a programozás, algoritmikus gondolkodás bevezetésének lehetőségeit az oktatásba.



A robotkonferencia témái között szerepel például az Alba Innovár gazdaságfejlesztő képzési programja, a Nemzeti Alaptanterv és a digitális világ, a Digitális Tanterem program, a tehetséggondozás robotversenyekkel, továbbá hasznos szoftverek, megoldások használata a digitális oktatáshoz, de megtudhatják a résztvevők azt is, hogy miként lehet tanítani a járvány után. A program során bemutatót tart a Széna Téri Általános Iskola és lesz kerekasztal beszélgetés is, „Hol a robotok helye?” címmel.



A szervezők fokozottan ügyelnek a járványvédelmi intézkedések betartására. A résztvevők létszámát százötven főben maximálják, érintésmentes lesz a regisztráció, hőkamerával mérik a résztvevők testhőmérsékletét, illetve kötelező a védőmaszk viselése. A helyszíni regisztráció során minden résztvevőnek nyilatkoznia kell egészségügyi állapotáról.

Jelentkezni lehet a konferencia napjáig a
www.albainnovar.hu/robotexpo-jelentkezes
felületen, illetve a rendezvény napján is, a helyszínen.
További információ: 06-70-1977-598; info@albainnovar.hu.

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása