2020. november 18.

Véget ért az I. Fehérvári Egyetemi E-Sport Bajnokság


E-sport bajnokság zajlott a megyeszékhelyen működő egyetemek hallgatói között Székesfehérváron a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács és a Top Secret Team e-Club együttműködésében az elmúlt hetekben. Három online játékban mérték össze tudásukat a játékosok, a nyertesek összesen mintegy 300.000 forintos díjazásban részesültek.

Nyolcvan játékos jelentkezett az I. Fehérvári Egyetemi E-sport Bajnokságra a Kodolányi Egyetem, a Corvinus Egyetem és Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói közül. Az összecsapások október 20-án kezdődtek az online térben a League of Legends, a Counter-Strike: Global Offensive és a FIFA 20 játékokban, a döntőkre november 7-ig sor került.A program elérte célját, hiszen amellett, hogy jól szórakoztak a játékosok, csapatként is összekovácsolódtak: vannak olyan elsős hallgatók, akik a verseny előtt nem ismerték egymást, de azóta folyamatosan kommunikálnak, és napi szinten játszanak együtt.

A verseny az alábbi eredménnyel zárult:

League of Legends (LOL):
1.Anna & The Barbies
2.Floppa
3.Geo koli

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO):
1.Tandíjrakell
2.ExSzecso
3.Mongúzok

Fifa 20(PS4):
1.Bognár Koppány Gyula (Óbudai Egyetem)
2.Szücs Dániel (Corvinus Egyetem)
3.Gullner Bálint (Óbudai Egyetem)

Fifa 20(Xbox):
1.Király Bence (Corvinus Egyetem)
2.Pető Szabolcs (Óbudai Egyetem)A díjazás összértéke mintegy 300.000 forint volt. Játékonként az első három helyezettet díjazták oklevéllel, serleggel és vásárlási utalványokkal.


(forrás: Titkok Háza Tudományos Élményközpont)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása