2021. január 26.

Megvannak a ponthatárok


Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat a felvi.hu oldalon. Több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre.

A november 20-án lezárult keresztféléves felvételi eljárás során 6439-en nyújtottak be jelentkezést a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 5535-en - közülük 5204-en állami ösztöndíjas formára -, alapképzésre pedig 754-en adtak be kérelmet.A keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények csak mesterképzéseket hirdethettek meg magyar állami ösztöndíjas formában - a több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre. A mostani keresztféléves felvételi eljárásban felsőoktatási szakképzésre 129, alapképzésre 479, mesterképzésre pedig 4623 jelentkezőt vettek fel. Mindenki csak egy helyre nyerhetett felvételt, mégpedig az általa megjelöltek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma elérte vagy meghaladta a megállapított ponthatárt.
Előfordulhat azonban, hogy megfelelően felkészült jelentkezők hiányában vagy egyéb okok - például az oktatáshoz szükséges, a felvétel alapvető feltételeit teljesítő minimális létszámnál kevesebb jelentkező - miatt egyes helyeken a meghirdetés ellenére sem indul új évfolyam. Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre besorolási döntést hozott, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levelet küldött ki a jelentkezőknek legkésőbb 2021. január 25-ig. A besorolási határozat szintén a felvi.hu E-felvételi felületéről tölthető le.Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, SMS-t is kaptak az eredményről, az E-felvételiben pedig minden érintett ellenőrizheti a pontszámát és az általa megjelölt szakok ponthatárait. A besorolást nyert jelentkezőnek az érintett felsőoktatási intézmény legkésőbb február 2-ig felvételi határozatot küld, és tájékoztatja a felvett diákokat a hallgatói jogviszony létesítésének feltételeként meghatározott beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Egy világhírű hungarikum


Királyok, zenészek, mindenféle hírességek – viaszból…


Két éve égett le a Notre-Dame