2021. március 19.

Rendkívüli szünet lesz hétfőtől a bölcsődékben


Rendkívüli szünetet rendelt el Székesfehérvár polgármestere az önkormányzati fenntartású bölcsődékben március 22-től, hétfőtől április 7-ig, a járvány terjedése és a dolgozók egészségének védelme miatt. Kérésre minden intézményben megoldják az ügyeletet, ugyanakkor határozottan kérik a szülőket, hogy csak akkor vegyék ezt igénybe, ha nincs más megoldás.

A bölcsődevezetőkkel péntek reggel online értekezleten keretében egyeztetett az önkormányzat. A járványhelyzet súlyosbodása miatt, az intézmények működőképességének fenntartása és a bölcsődékben dolgozók egészségének védelme érdekében az a döntés született, hogy március 22-től, hétfőtől április 7-ig rendkívüli szünetet rendelnek el a városi fenntartású bölcsődékben.Ezen időtartam alatt a szülő, illetve a törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről. Ugyanakkor az önkormányzat határozottan azt kéri, hogy csak az vigye be a gyermekét az intézménybe, aki a felügyeletet máshogy nem tudja megoldani.

A pénteki adatok szerint egyébként tovább csökkent az intézményi ügyeletre bevitt kisgyermekek száma Székesfehérváron. A bölcsődékben 131 gyermek számára (a teljes létszám 32 százaléka), míg az óvodákban 211 gyermek számára (a teljes létszám 7,3 százaléka) igényeltek felügyeletet.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Egy világhírű hungarikum


Királyok, zenészek, mindenféle hírességek – viaszból…


Két éve égett le a Notre-Dame