2021. április 1.

Ne ajándékozzunk élő állatot húsvétra!


Idén is elmarad a hagyományos Nyuszisimogató rendezvény a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában a járványhelyzet miatt. Érdemes viszont figyelni az állatotthon közösségi oldalát, ahol kvízjátékokkal és a húsvéthoz kapcsolódó videókkal készülnek a szervezők. Az állat nem ajándéktárgy: a HEROSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk élő állatot ajándékba!

A HEROSZ Fehérvári Állatotthona ezúton szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy az élő állat nem ajándéktárgy, így ne vásároljunk nyulat meglepetésként. A szakemberek több éves tapasztalata szerint a kisgyermekek hamar elveszíthetik az érdeklődésüket az állat iránt, így az ellátása végül teher lesz a családnak.A nyulak nem valók panellakásba, a méretük és a mozgásigényük miatt nem érzik ott jól magukat. Speciális tartási körülményekre, étrendre, egészségügyi gondozásra van szükségük, ami költséges.

Előfordulhat az is, hogy a vásárlókat becsapják. A tapasztalatok szerint az állatokat sokszor törpenyúlként árusítják, és csak később derül ki, hogy mégsem az. Gondot okoz az is, hogy a kis kölyökegyedeket a haszon reményében túl korán választják el az anyjuktól, így nagyon hamar elpusztulhatnak.Sokan az ünnepek után szabadon engedik a megunt nyulakat a természetben, ez azonban szigorúan tilos és az állatra életveszélyes! Ezért a HEROSZ arra kéri a családokat, hogy döntsenek felelősen, jó szívvel, és ajándékozzák meg más módon a kisgyermekeket!A Fehérvári Állatotthon továbbra is zárva tart a járvány miatt, így az ünnepek alatt is időpontfoglalással fogadja a látogatókat. Regisztrálni lehet a Facebook-on, vagy a +36 30/98 58 309-es telefonszámon.  Érdemes a közösségi oldalukat figyelni, ahol több kvízjátékkal, a gyerekeknek rajzos feladatokkal készülnek. Azokat pedig, akik otthon nyulat tartanak, arra kérik, hogy egy rövid videón mutassák be, milyen feltételei vannak a biztonságos, megfelelő állattartásnak.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Egy világhírű hungarikum


Királyok, zenészek, mindenféle hírességek – viaszból…


Két éve égett le a Notre-Dame