2021. május 20.

Napközis táborok az állatotthonban - már lehet jelentkezni


Idén nyáron is mehetnek napközis táborba a HEROSZ Fehérvári állatotthonába az általános iskolások. Júniusban, júliusban és augusztusban is lesz egy-egy turnus, ahol a gyerekek játékos keretek között tanulnak az állatvédelem fontosságáról, az állatok gondozásáról, és megismerhetik a menhely napi munkáját is.

„Naponta rengeteg állatvédelmi problémával találkozunk, a felelősség vállalás hiánya miatt sok állat szenved, nem elég szeretni az állatokat, de megfelelően is kell velük bánni. Munkánk során mindig is nagy hangsúlyt fektettünk és fektetünk a megelőzésre. Hisszük, hogy neveléssel, szemléletformálással még több állaton lehet segíteni. Ennek jegyében szervezzük a nyári napközis tábort már 1995 óta” – olvasható a HEROSZ Fehérvári Állatotthona honlapján.

Az idei turnusok június 21-25., július 12-16. és augusztus 9-13. között lesznek a Takarodó út 5. szám alatt. A naponta 9 és 15 óra közötti foglalkozásokra 2-8. osztályos tanulókat várnak, a járványvédelmi szabályok betartásával.



A résztvevők játékos formában ismerkednek az állatvédelmi egyesületek, szervezetek munkájával, a menhely lakóival, tanulják az állatokkal való helyes bánásmódot, de gazdagodnak majd kutyakiképzési, egészségügyi, állattartási és állatvédelmi ismeretekkel is az öt napos turnusok alatt.



A szülőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy a gyermekük egészséges, az ehhez szükséges dokumentumot és a jelentkezési lapot kitöltve elküldhetik e-mailen a fejer.megye@herosz.hu címre, valamint postán a 8000 Székesfehérvár, Takarodó út 5. címre. A jelentkezési határidő az első turnusnál június 14-e, a másodiknál július 5-e, a harmadiknál pedig augusztus 2-a. Egy-egy turnusban 15 főt tudnak fogadni, érkezési sorrendben.

További részletek és a szükséges, letölthető dokumentumok megtalálhatóak az állatotthon honlapján: http://fehervariallatotthon.hu/

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása