2021. július 16.

Több évszázados történetek nyomában


A Cselekvő Fehérvár Közösségfejlesztő Program keretében Váczi Márk történész, városkutató tart előadást július 21-én, szerdán. A 16.30-kor kezdődő, sétával egybekötött programon az érdeklődők a Csutora temető titkaival ismerkedhetnek meg.

„A temető ugyan rendhagyó helyszín egy sétához, de Váczi Márk történész mellé nem is feltétlenül azért csapódik az ember, hogy friss levegőt szívjon. A városkutató július 21-i programja inkább egy időutazáshoz lesz hasonló, mely során megismerhetjük a Csutora temetőben fekvő őseinket” – így szól a Cselekvő Fehérvár legújabb programsorozatának invitációja.



Az új sorozat keretében a Magyar Városkutató Intézet munkatársa, a Fehérvár szerte ismert és elismert történész július 21-én, szerdától tíz alkalommal tart majd előadást, vagy előadással egybekötött városrészi sétát.



Az érdeklődők az első alkalommal egy nem mindennapi programon vehetnek részt: több évszázadon átívelő történetek nyomába eredhetnek a Berényi úti Csutora temetőben, és ismerhetik meg Székesfehérvár hajdani lakóinak titkait és történetét július 21-én, szerdán 16.30-tól. A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása