2020. július 14.

Vissza a moziba! – premier előtti vetítések Fehérváron


A székesfehérvári Barátság mozi is csatlakozott a „Vissza a moziba!” filmfesztiválhoz, amelynek célja, hogy több néhány hónapos kényszerpihenő után premier előtti vetítésekkel csábítsa vissza a közönséget a hazai mozikba. A város művészmozija ezen a hétvégén tartja a fesztivál vetítéseit.

Sokáig kellett nélkülöznie a közönségnek a moziélményt: a Barátság mozi március 16-án zárt be a koronavírus-járvány miatt, és június 22-én nyitott ki újra. A a „Vissza a moziba!” filmfesztivál fehérvári programja a hosszú szünet után újra premier előtti vetítéseket hoz a hazai mozikba.

A fesztiválra az idősebb korosztályt is várják a fehérvári moziba: az első vetítés a „Szépkorúak szerdája” sorozatban lesz, ezúttal kivételesen pénteken. A mozi kedvezménykártyájával rendelkező idősek az „Inkább lennék özvegy” című angol romantikus filmet láthatják a szeptemberi premier előtt, olyan népszerű sztárok főszereplésével, mint Annette Bening és Bill Nighy.

A fesztivál kiemelkedő, ugyancsak hazai premier előtt látható alkotása Roman Polanski „Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy” című történelmi drámája, amely a tavalyi velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be. A film – amely Robert Harris történelmi bestsellere nyomán készült – a hazaárulással megvádolt és életfogytiglani száműzetésre ítélt Alfred Dreyfus történetét dolgozza fel.

A „Titkok és igazságok” című francia-belga vígjáték főszereplője, Beatrice új könyvének megjelenését ünnepli. Az önéletrajzi ihletésű regényben férje, Frederic balesetének történetét írja meg. A korábban jó humorú és vonzó férfi megvakult, és teljesen kiszámíthatatlanná vált: bármit kimond, ami csak eszébe jut, mindenféle szűrő nélkül.

Hogyan lehet egy olyan süteményezőt létrehozni, ahonnan mindenki kicsit boldogabban jön ki? A „Notting Hill-i cukrászda” című angol romantikus vígjáték három nő története, akiket egy dolog kapcsol össze: végtelen szeretetük a zseniális cukrász, Sarah iránt, aki tragikusan fiatalon életét veszti egy balesetben.

 

A fesztivál vetítéseire már lehet jegyet váltani a mozi honlapján és jegypénztárában.

 

(forrás: baratsagmozi.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

A mosolygós pápa


A kék bálvány


Kikapcsolódás és verseny: Európai Madármegfigyelő Napok október első hétvégéjén