2020. július 16.

Néptáncfesztivál – idén másként


A rendkívüli járványügyi helyzet miatt ebben az esztendőben másként, és rövidebb formában tartják meg a hagyományos nemzetközi néptáncfesztivált. Folkestekkel, koncertekkel, táncházakkal, Páva-gálával, és kertmozival várja a közönséget az Alba Regia Táncegyesület augusztus 16-19-e között a Malom utcai Táncházban.

Az Alba Regia Táncegyesület 2020. április 11-i döntése értelmében a koronavírus okozta nemzetközi válsághelyzet miatt a XXV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál a 2020. augusztus 14-18. közötti, eredetileg tervezett időpontjában nem valósulhatott meg – a jubileumi fesztivál időpontját 2021. augusztusára módosították.

    

Az egyesület szeretné a Székesfehérváron és a környéken élők, a fesztivál hűséges közönsége számára egy négynapos „mini fesztivállal” pótolni az idei elmaradt nagyrendezvényt, ezért rövid, de tartalmas programmal készülnek a nemzeti ünnepünket megelőző napokra kizárólag magyarországi fellépőkkel, saját csoportjaikkal és nemzetiségi szereplőkkel egyaránt.



Az augusztus 16-19-e közötti Király(ny)i Napok programsorozatot egy fotókiállítással és megemlékezéssel kezdik Pesovár Ferenc néprajz-, néptánc- és népzenekutató születésének 90. évfordulója tiszteletére. A további programban szerepel a Hagyományérzők összeállítás, folkest, kertmozi, népzenei koncertek és folkkocsma, de lesznek kézműves foglalkozás és gyermekjátszó, illetve fellépnek a Fölszállott a páva 2019. évi gyermek évadának szereplői is. Belépőjegyeket július 20-tól, hétfőtől munkanapokon lehet vásárolni személyesen a Táncház portáján.

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: kiralyinapok.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása