2020. augusztus 18.

A Királyi Napok szerdai programjai


A hagyományoktól eltérő, ám méltó ünnepség lesz Szent István-napjának előestéjén Öreghegyen. A Táncházban gyermekjátszóval és Coco Loco koncerttel is várják a belépőjeggyel érkezőket szerdán, a napot pedig a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar térzenéje zárja.

Székesfehérvár egyik legrégebbi rendezvénye az Öreghegyi Mulatság, amelyet idén a járványügyi szabályok miatt nem tudnak a hagyományos formájában megtartani. Helyette a belvárosból már ismert Művészkorzó érkezik Öreghegyre, bővített formában. A rendezvény előtt, 15.45-kor a Noé-hegyi Szent István Borlovagend tagjai megkoszorúzzák a Szőlőműves szobrát. A legkisebbek négytől gyermekfoglalkozások részesei lehetnek a Bory téren, és a színpadi programok is ekkor kezdődnek. Az új kenyeret Tornyai Gábor plébános szenteli majd meg, aki a borokat is megáldja.



18 órakor Váradi Eszter Sára, a Vörösmarty Színház és Füredi Nikolett, a Budapesti Operettszínház színművésze lép a közönség elé: a két népszerű énekes-színész műsorában operett- és musicalslágereket, örökzöldeket hallhat a közönség. A programot a Sub Rosa régizenei együttes utcazenéje zárja a Bory téren.



A Belvárosban 16.30-tól Gärtner Petra művészettörténész tárlatvezetést tart a Nemzeti Emlékhelyen „A 20. század egyik leghíresebb magyar művészének nyomában: Aba-Novák Vilmos a királyok városában” címmel. A szakvezetések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A részvételi szándékot a bejelentkezes@szikm.hu címen lehet jelezni előzetesen.



A Király(ny)i napok 17 órakor kézműves foglalkozással és népi gyermekjátszóval folytatódik szerdán. A belépődíjas programban 21 órakor a Coco Loco zenekar koncertje szerepel. A program belépődíjas, részletek az www.artefolk.hu oldalon.



A szerdai programokat 19 órakor a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar térzenéje zárja a Fő utcán, több helyszínen.

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása