2020. szeptember 10.

Zene és festészet - bélyegkiállítás a VOKÉ-ban


A VOKE Vörösmarty Művelődési Házban tartja hagyományos éves kiállítását a 95 éve alakult Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör. Az érdeklődőket szeptember 16-a és 18-a között várják.

Több művészeti ág - a kisgrafika mellett a festészet és a zene - találkoznak az idei tárlaton. A bélyegkészítésben sok neves képzőművész, grafikus működött közre, ezért a postabélyegek művészettörténeti szempontból is elemezhetőek. A kiállítás anyagában jól megfigyelhető a műfajok és az ábrázolások sokszínűsége; a téma: „Zene és festészet, művészet bélyegeken”.



A tárlatot öt gyűjtőtárs gyűjteményéből állították össze, tisztelegve ezzel sok éves gyűjtői, kiállítói tevékenységük előtt. A kiállítóhelyen 34 keretoldalon 8 témakört mutatnak be, köztük Beethoven és Liszt Ferenc életét és munkásságát, művészeti alkotásokat francia bélyegeken vagy a Tretyjakov Galéria képeit.



A bemutató több mint egy szokásos kiállítás: a látogatók talán megérzik belőle azt az örömet, amelyet a gyűjtés jelentett és jelent a kiállítók számára – ezzel invitálják a látogatókat a helyi bélyeggyűjtők.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása