2020. szeptember 16.

Harmincöt éves a Fehérvár Rugby Club


A Fehérvár Rugby Club Sportegyesület idén ünnepli fennállásának harmincötödik éves évfordulóját. A sportegyesület 1985. szeptember 15-én alakult - 1986-ban már Fehérvár Áruház SE néven indult a nem hivatalos magyar bajnokságban, 1996 óta pedig Fehérvár Rugby Club néven képviselik Székesfehérvárt már nem csak férfi, hanem női csapattal, valamint az összes utánpótlás korosztályban is.



Az elmúlt harmincöt évben a rögbi szakosztály tizenkétszer lett felnőtt országos bajnok, míg az utánpótlás-csapatok tizenhét bajnoki címmel büszkélkedhetnek. A súlyemelő szakosztály utánpótlás versenyzői csak ebben az esztendőben öt országos bajnoki címet szereztek. 2012-ben súlyemelő szakosztállyal is bővült az egyesület, így már két olimpiai sportágban versenyeznek országos és nemzetközi szinten is.



A csapat szombaton rendezi születésnapi programját. Délelőtt tíz órától a torna rendszerű női magyar bajnokság első fordulóját tartják U 10, U 12, U 14. és U 16 és női korosztályokban, ezzel párhuzamosan zajlik az U 10 és U 12 fiú korosztályok jubileumi tornája, amely várhatóan délután három óráig tart. Délután fél ötkor kezdődik a tortaszegés ceremóniája - és természetesen az „Öregfiúk” mérkőzés sem maradhat el.



A rendezvényre – fokozott biztonsági intézkedések mellett - várnak minden volt rögbi játékost, támogatót és szurkolót.


(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása