2020. október 1.

Programok a Gárdonyiban


Október elején is színes és hasznos programokat kínál a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. Megemlékezéssel, kiállításokkal és könyvbemutatóval köszöntik az őszt az intézményben.- Október 6-én, kedden 10 és 17 óra között az Aradi vértanúkra emlékeznek: kiállítással készülnek a könyvtár saját dokumentumaiból.

- Október 7-én, szerdán újabb rövid kiállítást tart a Gárdonyi. Régi könyvtári tárgyakat, diafilmeket, diavetítőt, mesekönyveket, könyvjelzőket, plakátokat, műsorfüzeteket és újságokat mutatnak majd be a könyvtárba látogatóknak.- Október 8-án, csütörtökön 17.00 órakor Nick Hornby angol regényíró és kritikus új könyvét mutatja be Marton Gábor. Az „Olyan, mint te” című könyv főhőse a hentesboltban dolgozó Joseph, aki DJ szeretne lenni és első trackje mellett egy gyönyörű barna hajú lányról is álmodozik. A könyvben nemcsak szerelemről és párkapcsolatról és életutakról lesz szó, hanem Hornby azt is fejtegeti, hogy hogyan is élik meg a brittek a Brexittel járó mindennapokat.- Október 10-én, szombaton 16 órától író olvasó találkozó kezdődik majd Závada Pál íróval, ahol a „Hajó a ködben” című könyvről lesz szó.

A könyvtár a megemlékezés, találkozók és kiállítások mellett használt könyvvásárt is szervez október 8-a és 10-e között. A művelődési ház programjai ingyenesek.

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: wikipedia, nyugatiter.blog, contextus.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A Csalagút”


Szakképzési műhelyek – a „Deák”


„Felém hajol az, amit eltemettem…”