2020. október 7.

Világ Gyalogló Napok: Székesfehérváron is


Magyarország számos pontján rendeznek városi és erdei túrákat októberben, a Világ Gyalogló Napok keretében. Székesfehérvár is csatlakozott a kezdeményezéshez: csütörtöktől vasárnapig több helyszínről indulnak ingyenes gyalogtúrák.Október 8-án, csütörtökön
14 órakor a Palotavárosi horgásztavak körül lesz gyaloglás Jánosi Zsuzsanna vezetésével. A program az István Király Általános Iskola főbejáratától indul.


Október 9-én, pénteken 16 órától a Halesz ligetbe várják a gyaloglókat. A Szatzker János vezette csapat a fitnesz gépektől indul majd.Október 10-én, szombaton 10 órakor a Sóstó Természetvédelmi Területen kezdődik program, amely a Szárcsa utca felöli bejárattól indul. Csog Imre oktatóval a nordic walking próbálható ki, Csog Imréné pedig a gyalogló csoportot vezeti. A résztvevők megemlékeznek Gáspár Attila természetvédőről, a Sóstó védelmezőjéről, majd következik a körülbelül 5 kilométeres gyaloglás, amely a Gárdonyi Géza Művelődési Háznál zárul.Október 11-én, vasárnap 10 órakor az Aranybulla emlékműtől a Bánya-tó érintésével a Milleniumi emlékműig lehet gyalogolni Horváth István vezetésével, míg a Bregyó-közi Sportcentrumból 10 órakor indul a program Velancsics Katalinnal a Rózsa liget, Zichy liget Szent Sebestyén-templom érintésével Felsővárosban.

A részvétel díjtalan, nevezni a felsorolt helyszíneken lehet. A szervező Magyar Szabadidősport Szövetség és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szeretettel várja az érdeklődőket minden korosztályból.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ne etessük a vízimadarakat!


„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát…”


„A miskolciak híres életmentő kutyája…”