2020. október 15.

Kézműves foglalkozások a Rác utcában


Elindult a szakkörszezon a Fehérvári Kézművesek Egyesületénél. A szervezet a kézművesség minden területén kínál csoportfoglalkozásokat. Október 17-én, szombaton 10 órától a gyerekeket várják és azokat a hölgyeket is, akik foltvarró technikával készült tárgyakkal szeretnék szépíteni otthonaikat.

A Gyerekműhelybe 9-16 év közötti fiatalokat vár Tóthné Albrecht Anikó kézműves mester, aki fontos célkitűzésének tekinti, hogy a népi technikák megtanításával tovább örökítse a hagyományokat a következő nemzedékeknek. Békés, nyugodt körülmények között, jó hangulatban foglalkozik a gyerekekkel, és többféle varrást tanít számukra, amivel egyedivé lehet varázsolni a hétköznapi használati tárgyakat.



A Gyerekműhellyel egyidőben, szintén október 17-én, szombaton 10 órától zajlik a foltvarró Asszonyműhely, ahova várják a régi tagokat, de mellettük a kezdők is bátran jelentkezhetnek. Itt mindig az évszakoknak és az ünnepeknek megfelelően készítenek a résztvevők lakásdíszeket, akár ajándékozható használati- és dísztárgyakat. Géppel és kézzel is varrnak egyszerűbb és bonyolultabb darabokat Bodáné Fenyves Zsuzsa irányításával, aki hosszú évek óta vezeti az Asszonyműhelyt.

A szakoktatást, az anyagokat és az eszközöket mindkét műhelyben az egyesület biztosítja, a foglalkozások havonta egy-egy alkalommal lesznek. Folyamatosan fogadják a jelentkezéseket a +36 20 25 929 52-es telefonszámon vagy a kezmuvesek@gmail.com címen.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása