2020. november 6.

Black Friday és „szalagos” székek – aktualitások a Barátságban


Idén is lesz Black Friday a város művészmozijában: a november 27-i, pénteki előadásokra kedvezményesen lehet jegyet váltani. A mozi átalakította a nézőterét a november 3-án bejelentett korlátozásoknak megfelelően: a nem használható székeket szalaggal rögzítették.

A Barátság Mozi már több éve előrukkol valamilyen meglepetéssel a nézői számára november utolsó péntekére. Ebben az esztendőben a Black Friday alkalmából az aznapi vetítésekre ad kedvezményt a város művészmozija: az online vásárolt jegyekért csak 700, a pénztárban váltott jegyekért csak 800 forintot kell fizetni. Két vidám filmet nézhetnek meg ezen az áron november 27-én a látogatók: 18 órakor a „Nyílt titkok” című német vígjátékot, 20.15-kor pedig a „Történetek a végtelenségről” című svéd fekete vígjátékot.



A Nyílt titkok főhősei, egy baráti társaság tagjai úgy döntenek, hogy feldobják az összejövetelük apropójaként szolgáló vacsorát: egész este mind a heten úgy telefonálnak, írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések végeláthatatlan sora…



A „Történetek a végtelenségről” című fekete komédiában az egyik legelismertebb kortárs skandináv filmrendező ezúttal is filozófiai és létkérdéseket boncolgat, fekete humorba ágyazva. Az alkotás helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak.



Hacsak addig további szigorításokat nem vezetnek be, akkor várhatóan a Black Friday napon is a héten bejelentett újabb korlátozások szerint kialakított nézőtér várja majd a moziba látogatókat. Hogy megkönnyítsék a nézők tájékozódását, a nem használható székeket szalaggal rögzítették a mozi vetítőtermében. A mozi előterében kézfertőtlenítő található, a maszk viselése pedig kötelező.

(forrás: baratsagmozi.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása