2020. november 18.

Felfüggesztették túraprogramjaikat a természetjáró szervezetek


Érzékenyen érintik a járványügyi szigorítások a túrázókat, természetjárókat is. A tavaszi időszakhoz hasonlóan újra felfüggesztette minden csoportos túráját és rendezvényét a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület.

Az érvényben lévő korlátozások érintik a Magyar Természetjáró Szövetség, ezzel együtt a székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület tevékenységét is. A csoportosulás betiltása miatt átmenetileg felfüggesztették a szervezett, csoportos túrákat. Ugyanakkor az egyéni sporttevékenység továbbra is megengedett a közterületen, a nyilvános, illetve a szabadtéri sportpályákon, így lehet futni, gyalogolni, kerékpározni.



Egyéni, családi túrázás lehetséges, ha tíz főnél kevesebb a létszám – tájékoztatott Asbóth Katalin, a Gyöngyvirág Egyesület elnöke. Elmondta: a kirándulások során különösen figyeljünk arra, hogy viseljünk maszkot a frekventált helyeken, valamint a tízezer főnél nagyobb létszámú településeken a kijelölt közterületeken. Tartsuk be a kijárási tilalom idejét, továbbá szükséges szem előtt tartani, hogy turistaként szabadidő eltöltése céljából nem tartózkodhatunk szálláshelyen.



Asbóth Katalin ugyanakkor optimizmusra, egymás támogatására hívja fel a tagtársak figyelmét: „Nem kell feltétlenül otthon ülni és szomorkodni! A mozgás jót tesz a szervezetünknek, a hangulatunknak, pláne, ha a természetben tesszük. Sajnos a közösségi élmény most elmarad, de majd bepótoljuk. Otthon is van lehetőség a mozgásra az egyszerű tornától kezdve a komolyabb fitneszgyakorlatokig.”

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása