2021. január 27.

Harminchat éves a Fehérvár Rugby Club


A jeles évfordulóra egy kiállítással emlékezik a Tarsoly Ifjúsági Egyesület. A Fehérvár Rugby Club emléktárgyaiból rendezett tárlat megnyitójára alkalmából január 28-án, csütörtökön 15 órától kerül sor a Fő utca 3. szám alatt.A Fehérvár Rugby Club 1985. szeptember 15-én tartotta első edzését a Gázgyár pályáján, tizenöt fővel. 1986 tavaszán már Fehérvár Áruház SE néven indultak a nem hivatalos magyar bajnokságban. A Fehérvár Áruház megszűnése óta, 1996-tól Fehérvár Rugby Club néven képviselik Székesfehérvárt férfi, női és az összes utánpótlás korosztályban.
Elsőként hoztak létre az országban - 1990-ben - utánpótlás rögbi csapatot, iskolai rögbi programjuk azóta regionális hálózattá fejlődött. Évtizedek óta rendezik a Március 15. Országos Utánpótlás Kupát, novemberben pedig a Sült Krumpli Kupát, több száz résztvevővel.
2000-ben alakították meg Magyarország első és máig legsikeresebb női rögbi csapatát. Kilenc magyar bajnoki bajnoki címmel büszkélkedhetnek a hölgyek, valamint 2005-ben Székesfehérvárról indult a női közép-európai bajnokság, négy nemzet nyolcfordulós nemzetközi tornája, ahonnan szintén több alkalommal hozták el az első helyet. 2012-ben súlyemelő szakosztállyal is bővült az egyesület, így már két olimpiai sportágban versenyeznek eredményesen. Az elmúlt harminchat év alatt tizenkét felnőtt magyar bajnoki címet, továbbá tizenhét utánpótlás magyar bajnoki címet szereztek a Fehérvár Rugby Club sportolói.Arra a legbüszkébbek a klubnál, hogy az évek hosszú sora alatt több ezer gyermek és felnőtt ismerkedett meg ezzel a sporttal. Felnőve dandártábornokok, pedagógusok, mérnökök, kiváló szakemberek, szakmunkások vagy vállalatvezetők lettek belőlük, akik mindig szép emlékkel gondolnak vissza a rögbis éveikre és már gyermekeiket hozzák le a Köfém rögbi pályára, hogy folytassák a családi hagyományt.
A kiállításon látható két vitrinben csak az elmúlt év emléktárgyait állították ki – töredékét az elmúlt 36 évnek. Az igazi múzeum a Zombori úti klubházban található.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Egy világhírű hungarikum


Királyok, zenészek, mindenféle hírességek – viaszból…


Két éve égett le a Notre-Dame