2021. április 12.

Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen


Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés.

A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is kiírta az Országos Futópálya-építési Programot az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége bevonásával. A program célja nyolcszáz és ezer méter közötti hosszúságú, százhúsz centiméter széles, rekortán borítású futópályák kialakítása minél több városban.



Székesfehérvár egyszer már sikerrel indult az országos pályázaton, a Halesz ligetben tavaly készült el az ezer méter hosszúságú rekortán borítású pálya. Egy újabb, ehhez hasonló pálya létesítésére nyújtott be pályázatot február végén Székesfehérvár Önkormányzata - a fejlesztés megvalósításánál Maroshegyre esett a választás, hiszen ebben a városrészben a labdarúgást kiszolgáló Mezővári József Sportpályán túl még nincs a szabadidősport számára kialakított terület.



A tervezett rekortán borítású futópálya megépítésének becsült költsége közel hatvanmillió forint. Az összeg ötven százaléka állami forrás az elnyert pályázat révén, ötven százalékát pedig az önkormányzat saját forrásból biztosítja.



A Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodájának munkatársai a rendelkezésre álló önkormányzati tulajdonú területek közül az Aradi, a Tordai és a Nagyszebeni utcák által körülhatárolt területet választották ki. A szakemberek a nyomvonal tervezésekor külön figyeltek arra is, hogy egyetlen fát sem érintve, természetkárosítás nélkül készüljön el a futópálya, a tervek szerint az év végére. Az Önkormányzat hosszú távú célja pedig a Maroshegyi Sport- és Szabadidőpark létrehozása, a városrész lakóinak sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas közösségi tér kialakítása.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása