2021. április 20.

SportmajálisON: edzések, kihívások május 1-jén


Idén sem marad el Székesfehérváron a hagyományos Sportmajális, de az érvényben lévő járványügyi jogszabályhoz alkalmazkodva részben az online térbe költözik a program. Május 1-jén az online edzések mellett lesznek beszélgetések, és szabadtéri kihívásokat is teljesíthetnek a sportolni vágyók.

Székesfehérvár 2011 óta sporttal ünnepel május elsején – így lesz 2021-ben, ám a járványhelyzet miatt sajnos még mindig nem a megszokott formában, de – hacsak az online térben is – legalább élőben, részben pedig már a szabadban is.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egy új kezdeményezéssel igyekszik emlékezetessé tenni az idei programot: idén lehetőség nyílik arra, hogy a kihívásokat kedvelők kipróbálják magukat a program keretein belül. Különböző távok közül választva futva és kerékpárral is lehet teljesíteni a SportmajálisON Challenget. Azok, akik előzetesen regisztrálnak és a megadott határidőre befizetik a nevezési díjat, egy mutatós, egyedi, a 2021-es nem szokványos, de hangulatában mégis különleges Sportmajálisra emlékeztető érmet is átvehetnek majd. A kihívásokra a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet jelentkezni.Május 1-jén, szombaton a délelőtti órákban a www.szekesfehervar.hu oldalon többféle edzés közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az edzők a 40–45 perces tréningekben olyan mozgásformákat mutatnak be, amelyeket kezdők is bátran kipróbálhatnak: belekóstolhatnak például a jógagyakorlatokba, de lesz aerobik, saját testsúlyos és súlyzós edzés is.Az edzések közötti pihenőidőt rövid beszélgetések teszik érdekessé: edzők és sportolók érkeznek a stúdióba, akik az általuk űzött különleges sportokról, felkészülésről, a sport adta lehetőségekről is mesélnek majd.

A SportmajálisON programja:

9.30 Beköszönés
9.45 Saját testsúlyos edzés László Dominikkal
10.30 Beszélgetés Kovács Krisztián és Major Dániel trial versenyzőkkel
10.45 Aerobik, dinamikus gerinctorna Légrádi-Pallós Gyöngyvérrel
11.30 Beszélgetés Németh Norbert darts táblabíróval
11.45 Jóga Utasi Petrával
12.30 Beszélgetés Kaufer Tamás amatőr futóval
12.45 Beszélgetés Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnokkal
13.00 Funkcionális edzés Kiss Marcell-lal
13.45 Elköszönés
Műsorvezető: Somos Zoltán

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Nem vagyunk mások, mint folytatásai a régi időnek…”


Egy létező báró nem létező kalandjai


„Mindnyájunkat érhet baleset…”