2021. június 2.

Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón


Ezen a hétvégén rendezik meg a 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában. Az idei rendezvény kiemelt témája a víz és erdőgazdálkodás ismereteinek átadása, a díszvendég országok pedig Szlovénia, Portugália és Franciaország lesznek.

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély 50 hektáros ősfás parkja és arborétuma ad otthont a 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napoknak, ahol mintegy 100 standon dísznövénytermesztők, kertészek, kertépítészek és kézművesek termékeit csodálhatják, illetve vásárolhatják meg a látogatók.A kiállítás és vásár mellett szakmai konferenciát is tartanak, amelynek kiemelt témája: a víz- és erdőgazdálkodás ismereteinek átadása. A szakmai programok június 4-én pénteken a díszvendég országok meghívott szakembereinek előadásaival kezdődnek.

Könnyedebb hangvételű kiegészítő programok is várják a kilátogató családokat, érdeklődőket a hétvégén: megválasztják a legszebb standokat, lesznek botanikai séták, gyermekprogramok, kiállítások, könyvdedikálások és koncertek is.Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjei június 4-én, pénteken és június 5-én, szombaton 17 órakor kezdődnek majd.

A koncert műsora:

Hugo Wolf: Italian serenade (vla solo)
Brahms: 2. szerenád, utolsó tétel
Rimszkij-Korszakov: Serenade (vlc solo)
Elgar: Serenade Lyrique
Sibelius: Serenade No. 2 (vl solo)
Debussy: Children’s corner, 3. tétel: „A baba szerenádja”A 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok programjai pénteken 14–19 óráig, szombaton és vasárnap 9–19 óráig látogathatóak a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

(fotók: karolyi.org.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ékes Fehérvár – a Szőlő utcai kereszt


Magas a pázsitfűfélék pollenjének koncentrációja


Az ember, akiről tollat neveztek el