2021. június 11.

A legenda folytatódik – 25 nap múlva Gyulai István Memorial


Július 5-én és 6-án, hétfőn és kedden Székesfehérváron rendezik meg Magyarország és a régió legrangosabb atlétikai versenyét, a World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat. A világsztárokat felvonultató viadalt közönség előtt rendezik majd, mától lehet jegyet venni.

A Nagydíjon idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük a sportág legnagyobb hazai sztárjai.



A Gyulai István Memorial, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomás a 2023-as budapesti atlétika Világbajnokságra készülő hazai atlétáknak is, akik így még az olimpiát megelőzően hazai pályán versenyezhetnek a legnagyobb külföldi sztárokkal - végre közönség előtt.



Az idei viadalon 20 nemzetközi versenyszám megmérettetéseit követhetik majd nyomon a nézők a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ lelátójáról vagy a tévé képernyője elől, így a kibővült program miatt ismét kétnapos sztárparádé várható. A már-már elmaradhatatlan magyar közönségkedvenc férfi és női kalapácsvetést július 5-én bonyolítják, míg a többi versenyszám július 6-án kerül megrendezésre.



Az olimpia előtti utolsó nagy megmérettetésen rajthoz áll majd a teljes magyar atlétikai élvonal is. A kalapácsvetésre a belépés ingyenes lesz, míg a július 6-i futamokra jegyek már a mai naptól válthatóak online.

A hagyományokhoz híven a szervezők ezzel a nagyszabású versennyel állítanak emléket a híres magyar atlétának, a verseny névadójának, Gyulai Istvánnak, aki idén lenne 78 éves.

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: gyulaimemorial.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása