2021. július 13.

Székesfehérvár-Veszprém Rally 2021


Hétvégén rendezik a Székesfehérvár-Veszprém Rally futamait – a rangos verseny történetében először a két város közös szervezésében. A megszokott murvás pályák mellett a fehérvári szuperspeciálra látogathatnak ki a nézők szombaton délután, illetve a versenyfutamok mellett a Mol Aréna Sóstónál a szervizparkba is várják az érdeklődőket.

Július 16-18. között rendezik meg a Székesfehérvár-Veszprém Rallyt. A megszokott veszprémi murvás pályák mellett a székesfehérvári szuperspeciál is szerepel a programban, az Országos Rallye Bajnokság legnépszerűbb versenyén. A verseny futamait szombaton délelőttől vasárnap délutánig bonyolítják.

A szuperspeciál július 17-én, szombaton 16.50-kor kezdődik a Palotai úton, a célrendezvényeket pedig vasárnap 17 órakor lehet megnézni Veszprémben. Az egyes szakaszokat a Nagylőtéren, Várpalotán, Kislődön, Hegyesden és a Kislőtéren bonyolítják. A technikai sportok kedvelői a magyar élmezőny mellett a hétszeres német bajnok Matthias Kahlénak vagy az osztrák Karl Rumplernek is szurkolhatnak.Férfias küzdelem vár a résztvevőkre, a nehéz feltételű versenyhez talán csak a nyíregyházi lesz mérhető - mondta Lakatos Róbert, a verseny szervezője. Öt szakaszt kell kétszer teljesíteni, összesen 150 km-t kell menniük a versenyzőknek: az idei bajnokságban még nem volt ilyen hosszú futam. A szervizpark a Mol Aréna Sóstó parkolójában lesz, ami látogatható a családok számára – itt lesz közlekedésbiztonsági park, és természetesen a versenyautókat is megcsodálhatják az érdeklődők. A szervező felhívta a figyelmet, hogy az egyes zónákban, ha meghaladja a létszám az 500 főt, csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.Turán Frigyes Bagaméri Lászlóval Volkswagen Poloba ül be: az idei szezon évek óta a legrosszabb, mondta, több árokba borulással. Szeretnénk célba érni, és jó eredménnyel célba érni; nem adjuk föl, hiszen van egypár hátralévő verseny a szezonban, fogalmazott.Egy Skoda Fabiát vezet majd Klausz Kristóf Csányi Botonddal: a cél az élmezőny, ahol ugyan teher versenyezni, de elégedettséggel is eltölti, és szeretne dobogóra állni, mondta.

Július 17-én, szombaton a Székesfehérvár-Veszprém Rally fehérvári szuperspeciál szakaszához kapcsolódóan az érintett területeket kordonokkal lezárják. A forgalomkorlátozás érinti: a Csíkvári utat a Homoksor csatlakozástól a Vásártérig (6-22 óra között); a Vásártér területét; a Palotai utat a György Oszkár tértől a Selyem utcáig (12-22 óra között). A forgalomkorlátozások miatt az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: rallycafemagazin.hu, okkfehervar.hu, rallyfans.hu, rallyfeeling.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása