2021. július 19.

Szerdán indulnak az ingyenes nordic walking foglalkozások a Palotavárosi tavaknál


Rendszeres nordic walking program indul a Palotavárosi tavaknál: a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség instruktorai július 21-én, szerdán várják először a mozogni vágyókat. A foglalkozások az István Király Általános Iskolától indulnak, és a tavak szép, egészséges környezetében zajlanak. Botokat a szervezők biztosítanak, a részvétel ingyenes.

A díjmentes foglalkozások augusztus 30-ig minden szerdán 18 órakor, szeptember 1-től pedig 14 órakor kezdődnek. A program 15-20 fős csoportokban, körülbelül 1 órás időtartamban, instruktorok vezetésével zajlik. A gyalogláshoz az oktatók – Jánosi Zsuzsanna, Velancsics Katalin, Szatzker János és Csog Imre – díjmentesen biztosítják a botokat. A program mindig az István Király Általános Iskola főbejáratától indul, és a Palotavárosi tavak körüli füves területen megy végig. A csoporthoz bárki csatlakozhat: indulás előtt tíz perccel van a gyülekező.



Tíz perc alatt el lehet sajátítani a mozgásformát, ami a szervezetet hetven százalékban megmozgatja, ha jól végzik a mozgást. Csog Imre oktató elmondta, hogy Fehérváron a nordic walking már szinte mozgalommá fejlődött az elmúlt években. Velancsics Katalin instruktor hozzátette: nemcsak időseknek, hanem a fiatalabb korosztálynak is ajánlják a sportot, hiszen a mozgást intenzíven is lehet végezni.

Könnyű sportöltözet és megfelelő, nem magas szárú cipő ajánlott, illetve ivóvíz. A helyszínen nem tudnak állapotfelmérést biztosítani, egészségügyi probléma esetén javasolt a kezelőorvossal konzultálni. Viharos időjárás vagy eső esetén a sportprogram elmarad.

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása