2020. szeptember 14.

Dr. Bucsi László irányítja továbbra is a fehérvári kórházat


Elfogadta a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatói megbízását Dr. Bucsi László – hangzott el hétfőn azon a sajtótájékoztatón, amit a kórház előtt tartott Vargha Tamás államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Bucsi László. A tájékoztatón arról is szó esett, hogy stabil a fehérvári kórház működése a covid második hullámának a kezdetén.

Néhány napja kapta a kérdést Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Kórház megbízott főigazgatója, hogy vállalná-e hosszabb távon az intézmény vezetését. Mint azt Dr. Bucsi László elmondta, abban a tudatban fogadta el a megbízást, hogy a kórház korábbi főigazgatójának, Dr. Csernavölgyi Istvánnak a jövője biztosítva látszik: „Lelkiismeret-furdalás nélkül tudok a kihívásokkal szembenézni, ami nem lesz kevés! Fent kell tartani a kórház működését: a normális betegápolást, ami mellett itt van a covid emelkedő, második hulláma, továbbá a fejlesztési projekteket is visszük tovább.”A családbarát szülészetet heteken belül átadják, majd kezdődik az egynapos sebészet kialakítása ugyanabban az épületben három műtővel, amelyhez 36 milliós állami támogatást kapott a kórház, amit a Kórház Barátai Liga ugyanennyivel kiegészített.

Dr. Bucsi László hozzátette: év végéig létrehoznak egy skill labort a szakdolgozók és a rezidensek képzésére, mintegy 400 millió forintból. A Modern Városok Program keretében épülő háromszintes épületbe az infektológia, a pulmonológia és az onkológia költözik majd be. Az állam közel egymilliárd forintos kiegészítő támogatást biztosított a kórháznak a covid-költségek fedezésére, ezzel biztosított az intézmény stabil működése - hangsúlyozta a főigazgató.

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az író és a csacsi, öreg medve


„Csak egy percre állítsuk meg, kérem, a világot...”


Keresd a zöldet!