2020. szeptember 17.

Fokozott rendőri ellenőrzés vasárnapig


Még három napig tart a „Figyelem az útra” nevet viselő rendőrségi akció. A fokozott ellenőrzés-sorozattal a vezetés közben mobilozókat és a gyorshajtókat szűrik a rendőrök.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) szeptember 14-e és 20-a között „Figyelem az útra” elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést. Az akcióhoz a magyar rendőrség is csatlakozott.



Az akció keretében elsősorban a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységeket sem hagyják szó nélkül. A közlekedésbiztonsági napok keretében szeptember 17-én, csütörtökön Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést végez a rendőrség.



A járművezetés önmagában is koncentrációt igénylő tevékenység, ezért komoly veszélyforrás, ha bármi elvonja a vezető figyelmét. A kézben tartott mobillal telefonáló sofőrök kevésbé, vagy egyáltalán nem képesek a környezetükre figyelni. Még veszélyesebb, ha valaki vezetés közben üzenetet ír vagy olvas, a közösségi oldalakon barangol vagy akár filmet néz.



A megengedett sebesség túllépése szintén kiemelt veszélyforrás. A személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek legnagyobb részének hátterében a gyorshajtás áll.

(forrás: police.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása