2020. október 13.

Online is pótolhatjuk elveszett iratainkat


Már a lakcímváltozás bejelentése, vagy az elveszett eSzemélyi igazolvány, jogosítvány és útlevél pótlása is történhet személyes ügyintézés nélkül. Ezáltal a kormányablak felkeresése teljes mértékben kiváltható.

Az ügyintézésre a magyarorszag.hu internetes oldal egyszerű és átlátható felületet biztosít: nincs szükség keresgélésre, különböző hivatalok honlapjainak böngészésére, minden ügy egy helyről indítható. A most bevezetett lakcímbejelentés-szolgáltatás pedig egy jól követhető folyamaton keresztül teszi könnyebbé az ügyintézést.



A lakóhelyet, a tartózkodási helyet, valamint az ezekben bekövetkezett változást kizárólagos tulajdonosként vagy haszonélvezőként, illetve a szállásadó hozzájárulásával lehet online bejelenteni. Azokban az esetekben, amikor a bejelentésre nem szállásadóként kerül sor, a lakás használatára vonatkozó jogosultság igazolására alkalmas nyilatkozatot, vagy okiratot kell csatolni a kérelemhez.



Fontos, hogy csak érvényes – vagyis a központi lakcímnyilvántartásban szereplő - címet lehet bejelenteni. Az eSzemélyi igazolvány – annak érvényességi idején belül, akár több alkalommal is – a korábbi okmánnyal közel megegyező adattartalommal pótolható.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása