2020. október 14.

Nélkülözhetetlen felszereléseket kaptak a tűzoltók


Ebben az évben a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó huszonhét tűzoltó egyesület összesen csaknem huszonöt millió forintos támogatásban részesült. A pályázati lehetőséggel az önkormányzati tűzoltóságok is éltek.

Az idén ismét hétszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem az országban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között, emellett külön forrásra az önkormányzati tűzoltóságok is pályázhattak. A járványhelyzetre való tekintettel az elnyert felszereléseket, berendezéseket, védőeszközöket nem ünnepélyes rendezvényen, hanem szűkebb keretek között, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon vehették át az érintettek.A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó huszonhét tűzoltó egyesület összesen csaknem huszonöt millió forintos támogatásban részesült. Szintén sikeresen pályázott az alcsútdobozi, a bicskei, a martonvásári, a tabajdi, a váli és a vértesboglári önkéntes tűzoltó egyesület. Az önkéntes mentőszervezetek közül a megyei önkéntes mentőszervezet tagjaként a vértesboglári önkéntes tűzoltó egyesület, a járási mentőcsoportok részéről pedig a bicskei és a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület pályázott sikeresen.

A pályázati lehetőséggel az önkormányzati tűzoltóságok is éltek. Ennek köszönhetően Fejér megyéből a bicskei, a móri, a polgárdi és a váli önkormányzati tűzoltóság összesen csaknem tizenötmillió forintos támogatást nyert el.Az összesen majdnem félmilliárd forintot érő eszközöket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központilag szerezte be. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó szervezetek a napokban vehették át az elnyert eszközöket. Az önkéntesek és az önkormányzati tűzoltóságok a többi között védőeszközöket, tűzoltó készülékeket, nyomó- és szívóoldali felszereléseket, kéziszerszámokat, szakfelszereléseket, tűzoltótechnikai és műszaki mentési eszközöket, jelző- és világítóberendezéseket, EDR-rádiókat és tartozékaikat vehették át. A kiosztott felszerelések között a vágásbiztos öltözékek, benzinmotoros láncfűrészek, hidraulikus feszítővágók, légzőkészülékek, védőkesztyűk és -sisakok, sugárcsövek, valamint tömlők éppúgy megtalálhatók, mint a gyorsdarabolók, magassági ágvágók, búvár- és zagyszivattyúk, különböző létrák, illetve a kereső- és kézilámpák.

(forrás: szekesfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása