2020. október 22.

Ebösszeírás: október 31-ig kell leadni az adatlapokat


Ebösszeírást végez Székesfehérvár önkormányzata. E hónap végéig várják azokat az adatlapokat, amelyeket nyáron juttattak el a 42 ezer fehérvári háztartásba. Az adatlap elektronikus úton is letölthető a város honlapjáról.

Törvényi kötelezettsége alapján Székesfehérvár önkormányzata 2020-ban is ebösszeírást végez, a kutyatartók által szolgáltatott adatok alapján pedig elektronikus nyilvántartást vezet.



Az eb/ebek tulajdonosa vagy tartója KÖTELES az adatlapon feltüntetett adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Arra a kutyatulajdonosra, aki az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem tesz eleget, állatvédelmi bírságot szabhatnak ki.

Az ebösszeíró adatlapokat 2020. október 31-ig kell kitöltve visszaküldeni. Erre több módot is biztosítanak:
- levélben, postai úton a Polgármesteri Hivatal Székesfehérvár, Városház tér 2. szám alatti címre
- személyesen az Ügyfélszolgálati Irodán (Kossuth u.4.) leadva
- elektronikus úton (aláírva, szkennelt formában) az ebosszeiras@pmhiv.szekesfehervar.hu  e-mail  címre



Ha valaki nem találja a postai úton kiküldött adatlapot, az beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján (Városház tér 2. I. em. 12.), az Ügyfélszolgálaton (Kossuth u. 4.), valamint letölthető a város honlapjáról (https://www.szekesfehervar.hu/ebosszeiras-ebnyilvantartas). Telefonos megkeresés alapján is kérhető adatlap az Igazgatási Irodáról (537-195, 537-638).

Fontos tudnivaló, hogy a város önkormányzata továbbra sem vezeti be az ebrendészeti hozzájárulást, azaz az ún. ebadót. A gazdáknak továbbra sem lesz fizetési kötelezettségük, de kérik, hogy segítsék a hatóság munkáját az adatlapok kitöltésével és visszaküldésével.

(forrás: okkfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása