2020. november 10.

Szerdától zárva a színház, a múzeum, a Barátság mozi és az uszodák


A ma éjféltől életbe lépő újabb védelmi intézkedésekről és azok fehérvári vonatkozásáról írt közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Az intézkedésekről az alábbiakban olvashatnak.- Az önkormányzat fenntartásában működő valamennyi intézmény esetében vizsgálják a szükséges intézkedéseket. Az már biztos, hogy szerdától zárva tart a Vörösmarty Színház, a Szent István Király Múzeum, a Barátság mozi, a Csitáry G. Emil Uszoda és a Köfém Uszoda, valamint zártkapusak a sportrendezvények.

- A Hiemer Rendezvényközpontban minden járványügyi és a résztvevői körre vonatkozó szabály betartásával kerülhet csak sor esküvői szertartásokra.

- A kegyeleti szertartásoknál a résztvevői kör felső határa 50 fő.

- A jogszabály szövegének pontos ismeretében lehet majd felmérni, hogy helyben milyen további intézkedések szükségesek még (pl. adventi programok, karácsonyi vásár, könyvtár, művelődési házak, Koronás Park).

- A középiskolákban az online oktatásra történő áttérésnél ismét kulcskérdés lesz a pedagógusok-szülők-diákok közötti együttműködés.

- A polgármester üdvözli azt a döntést, hogy a továbbiakban a bölcsődékben, az óvodákban, az általános iskolákban állami programként folytatódik a tesztelés. A többi intézmény esetében – amelyek nyitva tartanak és működnek –, a város önkormányzata tovább folytatja a hónapokkal ezelőtt megkezdett tesztelési programját.

- Állami munkahely-megtartási intézkedések lépnek életbe a válsággal és a korlátozásokkal leginkább érintett területeken (pl. vendéglátás, turisztika). Ezek részleteinek megismerésével egyidejűleg a város önkormányzata is mérlegeli a tavaszi, vállalkozásokat támogató döntések ismételt bevezetését (pl. bérleti díj kedvezmény). Az erre vonatkozó döntéseket hamarosan bejelentik.

- Hétfőn üzemkezdéskor városunkban is életbe lépett az új, bővített menetrend a közösségi közlekedésben. A jellegzetesen zsúfolt idősávok mellett speciális helyi szempontként a műszakváltások nagy utasforgalmát is figyelembe vették. A csúcsidőszakokban – 5-9 óra, valamint 13-19 óra között – a 14-es, a 37-es, a 43-as és 44-es vonalakon indítanak rásegítő járatokat, továbbá az ipari parkok kiszolgálása érdekében állítanak be pluszjárműveket a 14-es, a 14G és a 26A vonalon. Ez a városban napi szinten összesen 29 járatot jelent, az érintett járatokon pedig ezzel másfél-kétszeresére nő a férőhelyek száma.

- Folyamatosan zajlanak az egyeztetések az intézményekkel, azok működőképességének fenntartása érdekében. Ennek nyomán a Viktória Rehabilitációs Központ 1.000.000 forint kiegészítő támogatást kap.A polgármester hozzátette: „A következő hetek rendkívüli terhelést fognak róni mindannyiunkra, szellemi, érzelmi, gazdasági és közösségi értelemben is. A megszokott életünk átrendeződik, biztosan szürkébb, monotonabb és feszültebb lesz, mint ideális volna, de közösen, százezren egy csapatban ezúttal is meg fogunk oldani minden kihívást! Figyeljünk oda az előírásokra, vigyázzunk egymásra!”

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Igazából ez volt mindig a szívem vágya…”


„Hathárom”


„Próbáltam reálisan és nem ideálisan rajzolni…”