2020. november 16.

Kormányhivatal: csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket


Csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok. Azt kérik, hogy aki teheti, online intézze hivatali ügyeit.

A járvány terjedésének, valamint a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében csak előzetes időpontfoglalással lehet ügyeket intézni a kormányablakokban és okmányirodákban.Időpontot az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon lehet. Az interneten elérhető Központi Időpontfoglaló Alkalmazásban az ügyfelek ügyfélkapu regisztráció nélkül is foglalhatnak időpontot - kivéve a gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök esetében.

A járvány miatt jelenleg nem közlekednek a kormányablakbuszok és a települési ügysegéd szolgálatok működését is felfüggesztették.Az ügyintézők és ügyfelek biztonsága érdekében továbbra is kizárólag szájat és orrot takaró maszkban szabad tartózkodni az ügyfélszolgálatokon.

Az elkészült okmányok személyes átvételére november 11-e óta nincs lehetőség, azokat postai úton, levélküldemény formájában kézbesíti a kormányhivatal. A 2020. március. 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul 2020. december 15-ig érvényesek.LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Igazából ez volt mindig a szívem vágya…”


„Hathárom”


„Próbáltam reálisan és nem ideálisan rajzolni…”